Suzanne Schram Training & Advies

Advies bij loopbaanvraagstukken

Trainingen
Ik bied verschillende trainingen aan om het verandervermogen van (de medewerkers in) een bedrijf te vergroten. Vanuit de overtuiging dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor ontwikkeling en groei, versterk ik de deelnemers in het maken van keuzes en het nemen van besluiten om zo de gewenste verandering te kunnen realiseren. Daarnaast kan ik ook trainingen en workshops op maat maken en aanbieden.

Ontdek en ontwikkel je talenten
Resultaat
Een persoonlijk profiel met de elementen competenties, interesses en drijfveren als basis voor het vertalen naar een loopbaan.

Hoe
Diverse vragenlijsten en opdrachten vormen de basis van deze training. 

Inhoud
· Zelfanalyse
· Inzicht in talenten en kwaliteiten
· Sterke punten en valkuilen
· Drijfveren en belemmerende overtuigingen
· Persoonlijke successen
· Positioneren en profileren op de arbeidsmarkt
· Reflecteren en feedback
· Persoonlijk actieplan

Solliciteren & netwerken
Resultaat

Ontwikkelen tot een competente baanzoeker en netwerker wat leidt tot een nieuwe baan!

Hoe
Verbeteren van sollicitatie- en netwerkvaardigheden, schriftelijke, telefonische en persoonlijke presentatietechnieken. Actuele sollicitaties vormen het oefenmateriaal in deze training.

Inhoud
· Formuleren van een persoonlijke doelstelling
· Analyseren van vacatures
· Opstellen van een goed cv
· Schrijven van een effectieve sollicitatiebrief
· Voeren van een gericht sollicitatiegesprek
· Leren opbouwen van een netwerk
· Zelfstandig een netwerkgesprek voeren

Social Media
Resultaat
Een professioneel LinkedIn en Twitter profiel voor het veroveren van een nieuwe baan!

Hoe
Leren hoe je jouw netwerk kunt inzetten om je professioneel te profileren of werk te vinden. Je profielen op Social Media vormen de basis voor deze training.

Inhoud
· LinkedIn: Jouw profiel, functionaliteiten, zoeken naar en gevonden worden door: netwerkcontacten, groepen, organisaties en vacatures.
· Twitter: netwerk creëren, leren hoe de netwerken van Twitter werken, op de hoogte blijven van nieuwtjes binnen je vakgebied, zicht krijgen op verborgen vacatures.

Aanbeveling
Arnold de Leeuw heeft deelgenomen aan een training gegeven door Suzanne: "Ik heb 10 dagdelen training en coaching gehad van Suzanne. Doel was om aanwezige talenten en vaardigheden te verbeteren. Focus lag dan op het extra inzetten van je reeds aanwezige competenties en talenten, zoals overtuigen en beïnvloeden, plannen, commercieel handelen, netwerken en oplossingsgericht handelen. Daarnaast heeft zij vaardigheden bijgebracht met betrekking tot het gebruik van Social Media waaronder LinkedIn. Suzanne is zeer kundig, plezierig, soms hard, maar vooral oprecht en doortastend in haar werk. Zij weet de groep te boeien en te overtuigen. Ik ben blij dat ik haar trainingen heb mogen meemaken en zal Suzanne zeker aanbevelen binnen mijn netwerk."

Meer weten?
Ik maak graag kennis met je in een oriënterend gesprek. Bel of mail geheel vrijblijvend.